maart 27 2020

Update Coronavirus – 27 maart 2020

Het moge duidelijk zijn dat we nog niet af zijn van het Coronavirus. We hebben helaas allemaal te maken met de gevolgen en beperkingen hiervan. Ook onze praktijk is nog gesloten voor alle behandelingen.

Een deel van onze patiënten wordt behandeld met online video consulten welke als plezierig worden ervaren.

“We gebruiken daarvoor de laptop en bij de Wiekslag loopt een verpleegkundige rond met een I-pad. Zij zet deze neer bij de patiënten op de kamer en zo maken we beeldcontact. Er wordt even bijgepraat en de oefeningen worden samen gedaan. Petra doet de oefeningen voor en patiënten kunnen zo meedoen. Eventueel worden oefeningen aangepast aan de huidige situatie. De bewoners ervaren dit als erg leuk en hadden er plezier in. Ondanks dat veel mensen geen ervaring hebben met computers en smartphones werkt dit systeem uitstekend. Zolang deze situatie zich voordoet binnen de Coronacrisis kunnen wij dan mensen op deze manier toch van dienst zijn.”

Een ander deel kunnen we met oefenprogramma’s aan het werk zetten. Telefonisch kunnen we deze aanpassen, controleren en zo nodig bijsturen. De zorgverzekeraars hebben aangegeven dat deze vorm van begeleiding volledig wordt vergoed vanuit uw aanvullende- of basisverzekering.

Voor nieuwe patiënten bestaat er de mogelijkheid om via de website www.hierhebikpijn.nl een programma te doorlopen waarin u uw klachten omschrijft. Selecteert u op deze pagina onze praktijk dan krijgen wij daar melding van en ontvangt u een bericht van ons.

Voor de acute fysiotherapeutische hulp hebben we nauw contact met de huisartsen en zullen wij op verzoek van deze huisartsen contact leggen met de betreffende patiënt.

Om uw immuunsysteem te optimaliseren is het van groot belang om te blijven bewegen. Ongeveer 30 minuten per dag bewegen met een inspanning waarbij uw ademhaling en uw hartslag versnellen, u wat begint te zweten en u het warm krijgt is al voldoende.

Wij hebben nog enkele stoelfietsjes die u daarbij wellicht kunnen helpen. Deze zijn verkrijgbaar voor €45,00 en worden bij u afgeleverd.

Voor vragen, opmerkingen en aanmeldingen kunt u op de volgende manieren met ons in contact komen.
E-mail: info@fysiotherapienorg.nl
App: 0647290754