Wat is medisch fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten. Ook kunt u medische fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, één en ander in overleg met uw behandelaar (fysiotherapeut).

Daarnaast is medische fitness voor iedereen die op een verantwoorde manier met begeleiding wil fitnessen.

Wat is het doel?

Het doel van medische fitness is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (evt. klachtengebied/klachtenketen). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Met als positief gevolg:

Afname van uw klachten
Een betere algehele conditie
Een stressbestendiger leven

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die in een ongedwongen sfeer vanuit een medisch oogpunt aan hun totale en/of lokale conditie willen werken.

Maar speciaal voor mensen met:

Knieklachten
Rugklachten, bekkeninstabiliteit
Nek- en schouderklachten
Reumatische aandoeningen
Hart- en vaatziekten
Neurologische aandoeningen

Hoe werkt medische fitness?

Voor de training heeft u eerst een gesprek  met de fysiotherapeut en een daaraan gekoppelde Fitkit test. Hierna kan een inschatting gemaakt worden van uw huidige lichamelijk functioneren en worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van de trainingsdoelen wordt het programma geschreven.
De trainingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 8 personen. De eerste trainingen wordt u persoonlijk begeleid tot de oefeningen goed worden uitgevoerd, daarna heeft de fysiotherapeut een controlerende rol.

De trainingen hebben een duur van 1 uur.

Zelfstandig trainen

Wanneer u voldoende vertrouwen heeft in de uitvoering van uw oefeningen kunt u overwegen de trainingen zelfstandig voort te zetten. Hiervoor zijn de trainingstijden ruimer en in overleg met de fysiotherapeut.

Sport lost niet altijd problemen op, maar het vermindert wel de uit de problemen voortkomende gevoelens van stress en spanning. Door te sporten kan men de eigenwaarde en het zelfrespect verbeteren. Dit resulteert in een positievere instelling en gezonde houding ten aanzien van alle aspecten van het leven.

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij een van de fysiotherapeuten.

Traingstijden begeleide medische fitness

Dinsdag

17.00 uur tot 18.00 uur

Donderdag

18.30 uur tot 19.30 uur

19.30 uur tot 20.30 uur

( 20.30 uur tot 21.30 uur )

Vrijdag
15.00 uur tot 16.00 uur

De kosten

Abonnement begeleidt trainen

4 keer € 30,00
8 keer € 56,00
12 keer € 84,00
24 keer €168,00

Abonnement zelfstandig trainen

4 keer € 11,00
8 keer € 24,00
12 keer € 30,00
24 keer € 55,00

Maak direct een afspraak

Voor een vrijblijvend gesprek.