Sling Exercise Therapy is een behandelvorm uit Noorwegen die wereldwijd word toegepast. Vooral in Noorwegen en Duitsland is het gebruik van S-E-T populair, maar de laatste jaren wordt het ook in Nederland steeds vaker gebruikt.

Bij S-E-T wordt gebruik gemaakt van een apparaat aan het plafond, waaruit twee touwen komen.

Met behulp van deze touwen en diverse hulpstukken, zoals elastische hulpstukken en slingen kun je de intensiteit van oefeningen goed variëren en doseren zodat deze therapievorm door bijna iedereen gebruikt kan worden, ongeacht de hoeveelheid klachten. Het principe van S-E-T is dat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand of als hulpmiddel bij het uitvoeren van oefeningen.

S-E-T is een multifunctionele behandelvorm. Ontspanning, vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten, tractie, trainen van de kracht, coördinatie en stabiliteit zijn de belangrijkste doelstellingen die je hiermee kunt bereiken. S-E-T wordt met name gebruikt bij rugklachten, nekklachten, bekkenproblematiek en schouderklachten, maar je kunt S-E-T vaak gebruiken bij klachten waarbij sprake is van verminderde beweeglijkheid, spierkracht, uithoudingsvermogen of coördinatie. Zie ook voor meer informatie: www.redcord.com

Maak direct een afspraak

Voor een vrijblijvend gesprek.