Annelies Haijting verzorgt de yogalessen binnen onze praktijk. Yoga is een eeuwenoude methode waarbij via oefeningen en aandacht voor het lichaam de verbinding tussen lichaam en geest weer duidelijker wordt. In het dagelijks leven wordt een groot beroep gedaan op ons denken, regelen, organiseren. Het lichaam en het voelen krijgt hierbij soms te weinig aandacht en ook is de samenwerking tussen lichaam en geest vaak niet meer optimaal. Dit gebrek aan balans tussen denken en voelen uit zich soms zelfs in lichamelijke klachten. Yoga laat de aandacht weer naar het lichaam gaan, waardoor er weer een duidelijker balans ontstaat en we beter naar ons lichaam gaan luisteren.

Yogalessen in Norg
Er zijn veel verschillende vormen van yoga: van zeer actief tot meer rustgevend. De lessen in Norg hebben een rustgevend karakter. Centraal staat het voelen van het lichaam. De bewegingen en yogahoudingen worden met veel aandacht uitgevoerd. Op deze manier onderzoek je wat je lichaam je vertelt, wat de mogelijkheden en grenzen van je lichaam zijn. Waar voel je spanning in je lichaam en waar ontspanning? Is het mogelijk om overbodige spanning los te laten? Hoe en waar voel ik mijn adem? Het hoofd wordt hierdoor doorgaans rustiger en de lessen hebben dan ook een ontspannende werking.

Het gaat er niet om een prestatie neer te zetten, maar binnen je eigen mogelijkheden te voelen wat je lichaam je vertelt. Een les duurt vijf kwartier. De groep bestaat uit maximaal 10 personen.Er zijn matjes, kussentjes en dekentjes aanwezig. Deelnemers nemen zelf een grote (hand)doek mee voor over de mat. Verder is het belangrijk om soepel zittende kleding te dragen.

Wanneer
De lessen worden gegeven op maandagavond van 20.00 uur tot 21.15 uur.

Kosten
De cursist betaalt per 12 lessen € 90,- (7,50 per les). Een eerste kennismakingsles is kosteloos.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via deze site.

Maak een afspraak met Annelies

Ik help u graag verder.